Vecka 25.

Denna veckan har jag haft fullt upp. Det som är mest framträdande är dock hemorojjderna. Fy fan. Jag har piller mot det, men inte ens de funkar, lagom skoj.

Funderar lite på att lägga ner bloggarna. Känner mig allmänt besviken, trots att jag egentligen har fler vänner under denna graviditeten än de två tidigare, så har jag nog aldrig känt mig så ensam. Tragiskt. Det var inte riktigt så jag hade tänkt mig att känna under denna tiden. Får se hur det utvecklar sig.

Jag har börjat simma, äntligen! Därav hemorojjderna, sitter ju på bussen i drygt 2½ timme två dagar i rad för att kunna simma :P Får se om det stabiliserar sig, det känns ju något otippat att få sluta med simningen av den anledningen.

Ni får ursäkta att jag inte är så himla munter idag, men jag har en deppig vecka helt enkelt. Jag hoppas att det ger med sig så småningom.

Migrän...

Något som jag välsignats med under denna graviditet är migrän. Minst en gång i veckan, denna veckan t.o.m två dagar i rad. Härligt. Jag ber en tyst bön och hoppas att det kommer att försvinna när bebisen har kommit ut.
Den senaste veckan har jag drabbats av veckoförvirring, i tre-fyra dagar fick jag för mig att jag var i vecka 25 och inte 24, och blev helt nedstämd när jag kollade kalendern i fredags och insåg att jag räknat en vecka för mycket :P Det var nästan som att gå på UL och bli tillbakaflyttad :P Fast sedan gick det över ganska fort.

I onsdags var på mvc för att träffa vikarierande BM och läkare från Spec.Mödravården. Läkaren skrev ut ett nytt, tydligare sjukintyg som F-kassan förhoppningsvis ska godkänna. Det börjar bli långdraget nu... Lyssnade på hjärtljuden som låg på 150slag/minut och mätte magen. Fick äran att bli stucken i både finger och armveck och dessutom ställa mig på vågen. Snark. Det var ingen rolig upplevelse. Dessutom hade jag glömt att kontrollväga mig hemma på morgonen, så jag var helt oförberedd på de höga siffror som visade sig på displayen. När läkaren skulle mäta magen kommenterade hon på att jag kanske borde tänka på på vikten lite mer nu när jag lagt på mig så mycket. Snark igen. Jag fräste att jag minsann går på spinning tre dagar i veckan! Men sedan när jag tänkte efter så insåg jag ju att de senaste veckorna har jag varit både sjuk och däckad av migrän många av tillfällena. Kosten har väl inte heller varit vad man kan önska kanske... Eller, nej, det har den inte. Skärpning nu. Det blir ju bara mer jobb för mig själv när bebisen kommit ut, hur kul är det liksom?
Näe, nu är det neddragning på socker och vitt mjöl. Jag kan ju egentligen, jag är bara... lat och bekväm :P

Hoppas att min ischias ska överleva en promenad idag. Ska knata ut när mannen har vaknat tror jag. Han är sist i hushållets maginfluensa, vi andra har frisknat till.

Vecka 24...

Går jag in i idag. Igår kände äldsta tjejen bebis sparka genom magen. Hon blev helt glädjestrålande! Den ungen älskar att få syskon, det är en sak som är säkert. Sedan att hon inte alltid håller med sin lillasyster om allt är ju en helt annan femma ;)

Mycket liv i magen är det. I veckan sparkade bebis på minsta systern när hon höll på att somna i mitt knä framför tv:n, så att hon hoppade till och öppnade ögonen :) Det såg väldigt kul ut.

Annars har jag äntligen fått igenom simningen med FK, kanske redan har skrivit det, men i veckan ska jag in till stan och lösa simkort och busskort.

Den senaste tiden har jag fått värre förvärkar. Alltid på nätterna, som drar ner i ljumskarna. Är de riktigt starka så blir jag t.o.m yr. Känns inte helt oki. Nästa vecka ska jag träffa barnmorskan och läkare på MVC, får se vad de säger om saken. Antagligen att det inte är någon fara. Det brukar låta så :P

Nu ska jag lägga barnen. Fullt ös här!

Trosångest.

Varför köpte jag bara två par mammatrosor?? Detta undrar jag nu, när de två paren jag köpte ligger i tvätten:( Buhu. Först nu inser jag vad jag gått miste om innan.

Mitt råd till alla gravida, SVÄLJ STOLTHETEN! Och köp stora trosor. Det är det värt ;)

Veckans insikt.

Gav upp och köpte mammatrosor förra veckan. Då menar jag riktiga mammatrosor, sådana som går upp,upp, över magen... Sååå sköna! Sketfula, javisst, vet inte vem av oss som skrattade mest, jag eller mannen, när jag provade dem, men sån skillnad det var att få på sig trosor som satt bra. Inga jobbiga kanter som rullar ner eller kasar ner. Försök att dra upp ett par vanliga trosor, eller låga mammatrosor, under mammajeansen. Först, dra upp mammatröjan, dra ner jeansmudden och sedan leta reda på troskanten. Nu sitter trosorna där de ska, hela tiden. Släng sedan på ett par gravidstrumpbyxor med, så har du de ultimata magvärmaren :P

I veckan var jag inne i stan och passade på att köpa ny träningsbh med. Från 80D till 80G. Expediten undrade om jag verkligen ville ha med bygel nu när jag är gravid. Jotack, ska jag vara utan bygel kan jag lika gärna vara utan bh :P
Jag passade även på att fråga om gravidbadkläder. Men det hade de inte. Märkligt, en underklädesbutik, med amningsbh:ar, utan ett badutbud till gravida.. Men, jag lyckades hitta en riktig tantbaddräkt i svart, med bygel! Halleluja! MamaLiciousbaddräkten får hamna på Tradera.

Nu har försäkringskassan även godkänt att jag ska få sim och busskort, så förhoppningsvis kommer jag igång med simningen nu, kanske redan nästa vecka!

Nu ska vi strax äta middag här, sedan ska jag på veckans antagligen enda spinningpass. Har vi tur så åker vi och hälsar på Svärmor på söndag :)

Oooh! Går in i vecka 22 idag :)

RSS 2.0