Mycket nu igen..

Vi var på kalas hos Svärmor igår. Som vanligt tog vi bussen halvvägs, för att bli upplockade av svärmors man. När vi hade varit hos svärmor en stund fick vi ett litet mellanmål, då bröt äldstingen ut i feber. Hög feber. Hon tog emot farmors krossade alvedon i saft, men de var all febernedsättande hon ville ha på hela dagen. Eftersom vi inte har körkort så kunde vi inte bara åka hem med henne. Hon tog sig igenom kalaset, men spenderade de sista tre timmarna halvsovandes på farmors soffa. Inte ens glass gick ner.
När vi kom hem kröp hon i säng utan problem, och sedan har hon sovit dåligt hela natten. Vägrat alvedon, vilket iofs jag kan tycka är ganska bra, för då får febern en chans att bränna av vad det nu är hon har i kroppen. Hon har fått en ilsken hosta, och imorse var hennes läppar så torra att de blödde :(
 Nu har jag iaf fått i henne ett glas saft och delar av en rostad smörgås. Får se hur dagen utvecklas. Våra barn är ju så sällan sjuka, så att när någon av dem får så här hög feber känner jag mig hopplöst hjälplös.. Fast vilken förälder gör inte det?

Ikväll har jag spinning. Innan dess ska en av oss vuxna gå och handla, osså ska vi väl ha middag. Får se vad äldstingen kan tänkas vilja ha. Önskar hon nått så får hon det, idag.

Jag har börjat ladda för att börja sy till bebisen. Just nu velar jag mellan att vänta tills ultraljudet är gjort och att köpa fler tyger. Har haft samma tyger i flera år nu, och dessutom börjar det faktiskt sina i tygskåpet nu... Ska bara ta mig samman :)


Förvandling.

Hade nya, gravidanpassade träningskläder på dubbelpasset igår. Ett svart Heallinne och trekvartsleggings från Po.P. Skönt med kläder med plats för magen. Såg mig i spegeln i träningshallen och höll på att tappa hakan. Vad har hänt med min mage?! Har den exploderat? Sedan förra veckan har den ju vuxit jättemycket! Det är väl där och på tuttarna som de nytillkomna 7 kilona har lagt sig. Morr. Jag veeeet att jag är gravid! Men det hade varit najs om jag hade sluppit gå upp 20kg, iaf denna gången. Det lär väl knappast hända :P
Det var något knöligare att träna med, med den nyutökade kulan på mitten. Balansen sitter knappast där den ska, och det är svårt att nå hela vägen i alla övningar. Men det är väldigt skönt att kunna träna :)

Igår kom jag iaf iväg till Kosta Outlet med en kompis med barn i samma förskolegrupp som äldstingen. Det blev dock inga stövlar, som jag hade hoppats, men tre par sköna strumpor och två sommarpjamasar till bebis :) Nu vågar jag handla, ska bara försöka ta det lite sakta nu i början :P

Idag ska jag med kompis med hund till Växjö. Vi ska leta kläder till henne, stövlar till mig, träffa en av hennes kompisar, handla mat och äta nått gott :) Det ska bli supertrevligt, det var ett tag sedan vi umgicks ordentligt nu. Tiden rusar liksom iväg utan att jag märker det...

Åh, 16 fulla veckor idag <3 Det går undan, innan har jag alltid tyckte att det går sakta att vara gravid. Det kanske blir ändring på det denna gången?

Nu måste jag fixa till mig. Kläder kanske kunde vara en bra idé? :P

Att våga eller inte våga.

Det blev ingen Kostatripp i början av veckan, men det blir en idag!
Planen är nya stövlar. Frågan är, om man ska våga köpa det första bebisplagget idag? :) Är så sugen ju... Eeeeen liten body kan ju inte skada! :P
Nåja, får se om jag hittar något! Ska ju till stan imon med, så jag har inga planer på att kasta pengarna omkring mig.

Vaknade till -18grader ute idag. Lagom härligt. Nu sitter jag vid matbordet med dubbla långärmade och funderar på en kopp te innan skjutsen kommer. Så får det bli.

Oj då.

Jag trotsade min barnmorska och promenerade en rejäl promenad med kompis och hund. Nu har jag ischias. Jag får skylla mig själv. Men jag får ju ont om jag bara sitter ner med... Dessutom är det ju skönt att komma ut ur huset och vara lite barnledig...

Imon ska jag med en annan kompis en sväng till Kosta Outlet. Hoppas hitta stövlar till mig själv. På fredag hänger jag på kompisen med hund in till Växjö, fast utan hund då ;) Har jag inte hittat stövlar till fötterna i Kosta då, så har jag ju en chans till :)

Nu ska jag ha mig ett par frallor och lite te. Mys vid tv:n är rätt gött efter en hurtig promenad, följt av dusch med två barn :)

Mvcbesök.

Äntligen var det dags för det fruktade mvcbesöket. Det första besöket sedan inskrivningen vid Lucia, som resulterade i ett tidigt UL p.g.a att BM inte hittade några hjärtljud.
Idag handlade det om hjärtljuden igen. Det är ju det som kollas vid första besöket efter vecka 15. Jag har varit så himla nervös inför detta besök. Vi har ju fått två friska barn redan, det känns nästan för bra för att vara sant att det ska gå vägen en tredje gång.
Igår fick jag den obligatoriska ångestrelaterade huvudvärken. Riktigt hemsk huvudvärk, som gärna drar med sig någon typ av flimmer framför ögonen med. Gick och la mig vid tretiden på eftermiddagen, ungarna var med i sängen, men jag mådde för dåligt för att orka bry mig.
Imorse hade huvudvärken gått över till en sovande vänsterhand. Det symptomet dyker bara upp när jag är riktigt stressad eller har hemsk ångest. Men jag tog mig iväg till lämningen av äldstingen på förskolan, och sedan vidare till bussen.
Efter två timmars väntande var det min tur. Äntligen! 155 starka hjärtslag i minuten, lätta att hitta och som hördes tydligt. Vilken lättnad! Bebis lever.
Fick med mig tre nya tider hem. En till läkarbesök angående min ischias och ångestrelaterade huvudvärk och sammandragningar, en tid till ultraljud i mitten på februari och en tid till nästa vanliga mvcbesök. Fullklottrad kalender kändes det som :P

Slapp vägning, vilket var skönt, för jag hann inte kontrollväga mig hemma på morgonen :P Inga kisseprov eller stick i fingertopparna heller. Fick veta att livmodern nu är ungefär 5 cm ovanför naveln. Hej och hå! :P Inte konstigt att man känner sig jättegravid redan :P

Ikväll ska jag på spinning. Skönt för ryggen!

Man vet att man är gravid...

...när det första mannen säger efter att man nuppat är "Du, din mage trycker in min så att jag inte kan andas" :D

Wooops :P

Lovely Mama och en dag på stan.

För ett par dagar sedan kom mitt paket från Lovely Mama, det innehöll följande.



Ett par Mamalicous leozip leggings, i storlek small för 100kr. Satt som en smäck! Härligt, härligt!



Tre Mamalicious Heal top. Ett vitt, ett svart och ett brunt. 349kr för alla tre tillsammans. Dessa kommer i onesize, och det känns som om de kommer att hålla hela graviditeten ut. Tyvärr blev det svarta linnet noppigt på magen redan första gången jag använde det, då hade jag en vanlig ziphood över. Lite tråkigt måste jag säga...

När jag var på stan med min kompis idag, så passade jag på att kika in på Po.P, de har avslutning på sin rea nu. Jag var inne för drygt en vecka sedan och då hittade jag inget alls, fast att jag provade säkert 6-8 plagg. Men idag hittade jag leggings som gick precis nedanför knät och sedan mudden över magen, för 140kr. De ska jag ha när jag tränar, osså lär de väl komma till pass i sommar med. Dessutom fanns det ett enda par pjamasbyxor, brun och vitrandiga, med mudd halvvägs upp på magen, för 170kr. Dem norpade jag direkt :) Annars tycker jag att 345kr för ett par pjamasbyxor är mycket... På Polarn ska jag tydligen välja xs för att det ska sitta bekvämt överallt. Alltså en storlek mindre än i Mamalicious.

Jag söker fortfarande efter de där "tuffa mammatopparna". Jag börjar bli övertygad om att de inte finns. Var är de? Om någon vet, så får ni gärna höra av er...


Att träna...

Igår drog den nya motionsterminen igång ordentligt. Mastodontpasset lever igen. En timmes core, följt av en kvarts paus och sedan en timmes zumba. Jag gick iväg på båda passen med tanken att jag skulle bli varse om vilket pass, om något, som jag kunde fortsätta på. När passen var över hade jag överlevt båda! Utan några större pinnar i hjulet. På coren är vi mest ståendes, så där såg jag till att ta små korta pauser när vi gjorde grejor som medför mycket mjölksyra, eftersom fostret inte klarar av att bryta ner den. Sedan höll jag mig till små situps, både när de andra gjorde små situps själva, och när de gjorde mer ansträngande magövningar. Alldeles lagom! Sedan hade vi en övning där vi ligger på mage, då vilade jag helt enkelt.
 På en enda övning kände jag av min ischias, och den övningen är jävlig normalt sett, så där gjorde jag bara precis så lite att jag inte kände något.

På zumban gick det ganska bra tyckte jag. Lite snabbare anfådd, men det är ju inte konstigt nu när jag har mer blod som pumpas runt i kroppen. Tog det ganska lugnt, och försökte låta bli att puscha mig själv som jag gör normalt sett.

Det jobbigaste med träningen igår, var nog att se sig själv i spegeln inne i B-hallen där vi håller till. Senast jag var där, i smma kläder som jag hade på mig igår, så såg jag helt enkelt inte ut som jag gör nu. Träningstoppen satt inte alls som sist eftersom mina tuttar har växt två storlekar sedan sist. Sedan är det kulan på magen, men den är ju varken något jag kan göra nått åt eller har problem med, den bara syns :P

Idag ska jag med en kompis in till stan. Det ska bli skönt att komma ifrån byn lite :) Sedan kommer mannens systerson med sambo och fyramånadersbebis på eftermiddagen, det ska bli kul :)

Nya kläder!

I torsdags beställde jag mammakläder på både Lovely Mama och Lilla Mirakel. Igår fick jag första paketet, från Lilla Mirakel. Nöjd blev jag med!



En kavaj måste man ha :) Jag beställde denna i storlek Large, med tanke på min stora byst, och den satt perfekt. Mjuk och skön är den med, så att man slipper känna att det stramar någonstanns när man rör sig med den på. Det räcker ju att vara gravid :P Den var nedsatt till 249kr, osså var det 30% på det, trevligt :)


Fina och sköna jeansleggings blev det med. I storlek 28! Jag kan fortfarande inte smälta detta. Men med min tur kommer jag väl bara komma i mina gamla mammakläder på slutet sedan :P De var nedsatta till 279kr osså 30% rabatt på det med.
Det knasiga är bara att på nederdelarna så står det gärna "funkar jättebra ihop med en tuff mammatopp". Då undrar jag bara, var finns dessa tuffa mammatoppar?! För jag kan nämligen inte hitta dem, och det tycker jag är en smula irriterande, måste jag säga.
Ännu en trevlig sak med Lilla Mirakel, var den handskrivna lapp som låg med i paketet. "Hej, tack för din beställning. Njut av "magen" och av vintern! /Ingela" Denna lilla lapp tar ingen längre stund att skriva, men gör stor skillnad i uppfattningen jag får av butiken. Tummen upp!

Nu inväntar jag bara det sista paketet med.

Igår var jag på kryddparty med min stora lilla mage. Till slut lyckade jag hitta kläder att ha på mig med. Det blev kritstrecksrandiga byxor från HM, en vit topp från Lovely Mama, med rynk under och mellan brösten och knytband i midjan, samt en vanlig kofta från Gina Tricot. Det gick alldeles utmärkt att knöla i sig massor av morotsstavar iklädd dessa plagg :)

I söndags var familjen och jag på dop. Då var jag extra nöjd med min outfit! Mörkblå, lätt utsvängda jeans från HM, en vit långärmad Po.Ptopp med röda krumelurer på, svart kortärmad kavaj från förra graviditeten,och riktigt höga sandaletter, som var väldigt opraktiska eftersom det var isgata överallt :P Men snygg var jag, om jag får säga det själv ;) Som vanligt tog jag inga bilder, typisk mig :P

Provade den svarta klänningen från Po.P som jag skrivit om här innan, och det var lagom överallt utom i bysten. Som vanligt. Just nu hänger den i min garderob i väntan på sin dom....


Jobbhelg.

Anledningen till det dåliga bloggandet är som vanligt jobbhelgen. Dessutom har jag välsignats med ännu en gravidåkomma, nämligen den där groteska tröttheten. Det är som att gå omkring och veta att man bara fått tre timmars sömn på hela natten, fast att jag vet att jag faktiskt sovit minst 10 timmar, gärna plus en powernap mitt på dagen... Snark är ordet. Trött.

En annan, osså ny, gravidgrej är att jag nu vaknar framåt fyratiden på nätterna och får för mig att pyttebebisen i magen inte lever. Hur logiskt som helst. Vad ska jag göra åt det mitt i natten? Det tar min hjärna inte hänsyn till, men den har inget emot att hålla mig vaken i någon timme av den anledningen. Bläe.

Idag ska vi på dop hela familjen. Mannens systers första barnbarn ska döpas. Därav helgens överdrivna klädpanik. Det är en sak att klä upp sig normalt, jag tycker alltid att jag inte har några kläder, fast jag vet att garderoben är full. Men nu, när jag är gravid, är det en helt annan sak.. Under denna graviditet har jag inte haft något större problem med att hitta nederdelar. Jag har nog köpt fyra par byxor redan, sedan jag plussade. Men vad har man på överkroppen då? Dessutom har jag ett par fantastiska skor som jag gärna vill ha på mig, men då tror jag att jag måste ha klänning, och då har jag en svart eller en stickad grå att välja på, och hur kul är det på en skala då? Svart på ett dop känns ju deprimerande...
Jag har åtminstone uppmärksammat att mina gravidnaglar har kommit, snabbväxande och starka, så jag har klippt dem jämna och fått låna fyra olika nagellack från en kompis med koll, vad skulle jag göra utan dessa kompisar? :) Nu ska jag bara välja nyans, sedan ska den på och torka. Sedan ska jag duscha, bestämma vad jag ska ha på mig, sminka mig och fixa håret. Osså ungarna med så klart. Fast deras outfits är redan stickade. Då gäller det bara att få på dem osså. Fjuh!


I´m back!

Nu vet alla i familjen läget, och resten av byn med :) Vi passade på att släppa nyheten på Facebook samma kväll, eftersom äldstingen ändå skulle till förskolan denna veckan. Många grattis har det blivit, och det är ju alltid kul! Nu hoppas vi bara att det går vägen... Att inget dyker upp.

Nu syns det verkligen hur läget är, det går inte att dölja med några kläder :P Synd bara att man bor vid tråkstaden Växjö, där det bara finns en pytteavdelning mammakläder på Po.P och det vanliga utbudet på HM. Jag har införskaffat mig ett par jeans till, men det är allt sedan senast...

Igår var jag på första spinningpasset efter julen, och det gick ganska bra. Fick förvärkar, men det var väntat. Det känns "bättre" att få förvärkar av träning än av mental stress. Jag slapp ischias hela kvällen efter spinningpasset, för första gången på två veckor. Vilken lättnad! Nästa vecka börjar Zumban igen, och jag hoppas innerligt att jag kan gå på den, att höftrullningarna inte är för mycket för min ischias.

På fredag ska jag jobba igen, kortpass på 12 timmar denna gången. Hoppas på förvärks-och ischiasfritt arbetspass.

Har promenerat en längre promenad nästan varje dag, vilket har gått bra för utom att ischiasen kommer som ett brev på posten direkt på kvällen :P Men jag måste ju hålla igång!

Nåja.

Today´s the day!

Stora dagen! Minstingen ska firas med mannens familj, och det är idag alla ska få veta hur det ligger till :) Jag gissar att åtminstone mannens syster och hennes man har fattat läget innan, men vi får väl se :) Det ska bli skönt att slippa undvika ämnet, eftersom bebisar och graviditet gärna dyker upp som första samtalsämne i mitt huvud just nu :P Stackars mina vänner ;)
 Det ska bli roligt att se äldstingen berätta för alla med. Innan idag undrade hon om man inte kunde göra en skylt där vi skrev "Hej alla. Vi ska få en ny bebis" :D Jovisst. Fast vi har ju äldstingen själv, så jag tror inte att vi ska behöva någon skylt :)

Annars är det fullt upp med förberedelserna inför dagens kalas. Jag har fått ischias, vet inte hur det stavas egentligen, men min mamma brukar kalla åkomman "isch-i-asen" :D Ont i rygg och höft i mitt fall.

Nu ska jag städa lite i syhörnan, så att folk kan sitta i det rummet och äta utan att avlida av prylöverdos.

Magisk dag.

Imon har jag gått 13 fullgångna veckor. Då risken för missfall minskar med 65%, därför känns det som att man är nåra målsnöret :P Naturligtvis har jag vaknat med ont i magen två dagar i rad. Men jag misstänker att det mest än inbillning, det har iaf inte varit ajsomfanjagdör-ont... Det är ingen mening att fundera på förräns nästa MVCkoll, då vi ska lyssna på hjärtljuden. Hela tre veckor är det tills dess :P Lagom lockande, men vad ska man göra?

Jag har hittat två olika stickningsprojekt som är bebisrelaterade iaf. En fin filt att ha i vagnen, det är tradition. När minstingen var på väg stickade jag en tjock ullfilt i svart, med rosa bollar på :) Men hon är ju född i januari, det är ju lite skillnad mot denna gången, då det blir juli...
Dessutom har jag hittat ett mönster på Ravelry, med en filtpåse med ugglor på. Som en mysig filt att stoppa ner nyfödingen i! Inga kalla fötter, mums :)

Men men, innan dess har jag ett antal stickningsUFOn liggandes som borde avslutas :P
Vi fortsätter dessutom att jämföra Phil and Ted vagnar på nätet, och nu håller vi dessutom på att måla om hallen. Fullt ös.

Nu ska äldstingen läggas, sedan ska vi slappa.

Märkligt.

Helt plötslligt är både jul och nyår över, och tjoff! Så var det vardag igen. Fast här hemma är det ingen större skillnad :P Mannen jobbar ett par dagar denna veckan, men förskolan är fortfarande stängd för barn som går 15 h i veckan, så ungarna är hemma.

Jag motionerade mig med en promenad ihop med en kompis igår. Det var himla skönt att komme ut efter att ha varit hemma med barnen hela dagen. Passade på att gå in på ica och handla, samt hämta ut ett paket kläder från Polarn och Pyret.


Klänning som jag tittade på när mannen och jag firade bröllopsdag i stora staden. Nu är jag glad att jag inte köpte den, för på hemsidan var den nedsatt till halva priset :)



Skojig kofta! Jag beställde L, och hade väl klarat mig med en M... Men men, den är skön och vem vet, jag kanske växer i den ;) Även den på halva priset.



En windstopperfleece! Tittade på en sån här när jag väntade minstingen, då var största storleken för liten. Nu hade jag beställt en L, bara för att hålla mig på the safe side, och den kommer nog att räcka hela graviditeten. Så skön att ha framåt våren, eller sena sommarkvällar, när jag jagar våra huliganer över gräsmattan här hemma :) Dessutom var den nedsatt från 596kr till 415kr. Najs!

Lite synd är dock, att många av polarns mammakläder är svarta. Tänk den svarta klänningen jag nu köpt, fast i rött! Tjusigt! :D Men näe. Vid närmare koll ser jag att det mesta av deras mammakläder på hemsidan är svarta, vita eller denim... Enstaka turkost och naturligtvis det röd och vitrandiga. Mer färg, säger jag!

Just nu sitter jag mest och dreglar över alla sidor med mammakläder som har mellandagsrea just nu. Favoriten är lovelymama.se, men osså 4mom.se och lillamirakel.se. Synd att peningan är slut bara :P Dessutom har vi en minsting här hemma som snart fyller år, och hon vill väl ha födelsedagspresenter förmodar jag ;)

Efter att ha läst om årets utbrott av svininfluensan, så insåg mannen och jag att jag helt plötsligt är i en av riskgrupperna. Huvva! Jag vaccinerade mig förra året, riktigt tidigt, eftersom jag är personlig assistent. Här på landet där vi bor var det verkligen inga mila långa köer för att få vaccinet :) Det var bara att gå till Folkets Hus och få sin spruta. Ett tag kom det t.o.m busslaster med folk från annat håll :P
Men, iaf. Jag ringde vårdcentralen i byn för att kolla om de med tyckte att jag skulle vaccinera mig. Men det verkade de inte veta just nu. Sköterskan jag talade med skulle kolla upp det, och sedan höra av sig till mig. Service på landet, juppjupp.

Nu ska jag sätta mig hos ungarna i soffan, sedan vankas det mellanmål.

...

Jobbade i lördags och igår. Det gick väl så där. Jag har lärt mig koppla bort stressen ur huvudet så pass att jag inte påverkas så himla mycket av den. Men nu när jag är gravid så sätter stressen sig i kroppen. Spenderade journatten på jobbet med att inte sova, utan ha förvärkar/sammandragningar. Känns inte helt oki när jag är i vecka 13... Förra gången började det i vecka 16, och i vecka 22 gick jag hem från jobbet. Då blev jag sjukskriven av läkaren på mödravården, 50% av de 25% jag jobbade. Det kändes som ett hån.
Denna gången ska jag nog ringa min egna läkare.. Får se om han kan lösa detta åt mig..

Igår kväll började mannen och jag prata om att dela ett av barnrummen, medans äldsta tjejen fortfarande var vaken. Hon förstod inte alls vad det skulle vara bra för :) Så vi berättade att det finns en liten bebis i min mage. Hon blev jätteglad, studsade upp och ner och klappade händer :) Hon har bestämt att det är en flicka till. Sedan började hon fundera på om det inte blir jobbigt med tre barn :)
Imorse skulle hon berätta detta för lillasyster, som ska fylla två om ett par veckor, men fick inte så mycket gensvar :)

Till helgen ska vi fira minstingens födelsedag med mannens familj, och då ska vi berätta att vi väntar en trea. Eller ja, om jag känner vår äldsta tjej rätt så kommer det vara det första hon säger när gästerna öppnar ytterdörren :P Lika bra det, för nu går det verkligen inte att dölja längre :) Veckan efter sätter spinningen igång igen, så då kändes det rätt att ha berättat för familjen, så att de inte får höra att andra tror att jag är på smällen på byn.. Äldstingen börjar förskolan med den veckan, så då blir vi verkligen officiella :P

Nu ska jag se efter minstingen. Hon har potträning på eget bevåg idag, så jag håller lite koll :)

RSS 2.0