Åh nej...

När jag skulle klä på mig efter gårdagens obligatoriska efterspinningdusch, gjorde jag en mindre trevlig upptäckt. Mina vanliga bh:ar är för små. Verkligen för små :P Härligt. Jag hittade en amningsbh i lådorna som passade. I storlek 80G. Sug på den! Verkligen trevligt. Dessutom har jag bara två amningbh:ar med bygel, den i 80G och en i 85F. Jag behöver verkligen handla, men underkläder är ju så tråkigt!
 Dessutom är det tydligen ett helt mysterie att hitta en amningsbh i större storlek, med bygel i. Jag veeet att man hela tiden får höra att utan bygel är det enda rätta när man ammar, men försök använda en bygelfri bh i min storlek säger jag bara. Det är ungefär som att inte ha någon bh alls. Det brukar gå an de första veckorna, innan brösten har lugnat ner sig och inte är blåmärkesömma längre. Men sedan är det ohållbart.
 Jag köper alla mina bh:ar i en specialbutik, med just underkläder. T.o.m där är det ett elände att hitta en bra amningsbh med bygel. Med tanke på vilken storlek jag verkar ha nu, i v.21, så ska det bli minst sagt intressant att se hur stor byst jag har när vi närmar oss BF :P

En nackdel till, priset! Vem kan lägga 600-700kr på EN bh?! Man behöver ju minst tre, hur menar tillverkarna att man ska ha råd? Jag bara undrar...

Halvtid!

Idag, äntligen, har jag gått halvvägs! 20 fulla veckor! Tjiho! :)
 Märkligt, men det känns som att det än så länge gått fortare än de andra gångerna. Det kan ju höra ihop med att vi nu har två barn, med deras rutiner och vanor. Sedan har ju mannen varit hemma sedan årsskiftet, på föräldraledighet, det gör ju med att tiden går fortare.

Min hjärna påstår att detta måste firas, jag har bara inte kommit på hur än :P

Syskonvagn och barnrumsplaner...

Igår var hela familjen på äventyr i stan! Vi tog bussen in som vanligt, och gick på favoritpizzerian. När alla var mätta och nöjda, tog vi bussen mot ett annat shoppingställe, hela stan är ju uppdelat på 3-4 områden där man kan shoppa och man kan ju ge sig fan på att allt inte finns på ett ställe, ooo nej!
 Vi hoppade av bussen och gick bort till Babyproffsen. Väl där släppte vi loss ungarna, de hittade lekhörnor som de underhöll sig bra i :) Mannen och jag började titta runt på syskonvagnarna. Vi provkörde Phil and Tedvagnarna och insåg att det är vårt enda alternativ. En bred vagn där barnen sitter bredvid varann är inget alternativ. Dels för hur det ser ut i byn där vi bor. Jag vill kunna ta mig fram på trottoarerna utan att behöva köra ner på vägen, jag vill kunna gå in på ica och köra mellan vilka hyllor jag vill :) Dessutom åker jag ju buss en del på egen hand, och då behöver jag en vagn som jag hantera och få in och ur bussen själv. På våra bussar får man helt enkelt lyfta sin vagn upp i bussen, tre-fyra steg upp i en smal ingång. Härligt! ;)
 Så vi fick en ganska bra uppfattning om vad som finns och vilka skillnader det är mellan vagnarna. Det enda som var lite fånigt var att expediten inte hade en susning om skillnaderna på de olika modellerna av Phil and Ted-vagnarna. Men det går ju lätt att kolla på nätet, bäst på P&T´s egna sida.
Tittade på spjälsäng och skötbord med, mycket planer nu :)
 
När vi tyckte oss vara färdiga tog vi mod till oss och promenerade ner till centrum igen. Innan vi fick barn gick mannen och jag alltid dit vi skulle. Väldigt sällan som vi orkade stå och vänta på någon buss :) Igår tog vi oss ner till stan på drygt 30 minuter med en snart femåring till fots. Inte dåligt, måste jag säga!
 Innan vi åkte hem, tog jag med mig ungarna in på Lindex för att se om jag kunde hitta något till bebisen. Hittade fyra bodies, en heldress och ett par byxor, och äldstingen godkände alltihop :) Sedan passade hon på att berätta för expediten att kläderna var till "vår nya bebis" :) Hon är för rolig!

Hade lite ischias igår, men inte värre än att det gick att lida igenom. Idag har jag varit helt kaputt! Gick med familjen till ica mitt på dagen, sedan har jag i stort sett suttit ner hela dagen. Jävla skit. Är så trött på ischiasen nu!

Men, all denna stillasittande tid har gett mig ro till att önskeplanera det kommande barnrummet. Någon gång i vår är tanken att min kära pappa ska komma hit och hjälpa oss att dela på minstingens rum, så att det blir två barnrum. Innan dess ska vi slita ut den hemska heltäckningsmattan som ligger där och har vi riktig tur så hinner vi måla om med, så att det bara är att måla det nyuppsatta sedan när pappa är klar.
Har letat lite möbler till bebis och just nu ser önskningarna ut så här...


Brio spjälsäng. Klämde lite på den på Babyproffsen igår och insåg hur mycket stadigare den är en den spjälsäng som våra barn haft än så länge. Dessutom har den en väldigt smart lösning på hur man sänker sängsidan utan att väsnas, och som barnet eller syskonen inte kan klura ut så lätt.


Skötbord från Brio i samma serie som spjälsängen, båda är svarta. Just nu har vi ett jättelikt skötbord som min pappa har snickrat ihop :) Det funkade jättebra när äldstingen var liten och vi hade skötbordet i hallen utanför vårt sovrum, där det fanns gott om plats. Nu, med de nya rummen, kommer det skötbordet inte att få plats :P


Sängkläder från Micki! Jag älskar den här zebran, men tyvärr görs inte detta set i spjälsängsstorlek :P

Söt mobil i trä!


Mysig nattlampa.

Nu är det ju inte bara jag som bestämmer, utan mannen och plånboken ska komma till tals med. Osså är det ju ett tag till innan det är dags, man kan ju ändra sig tills dess. Men just nu :)

Ultraljud.

Här har det varit tyst ett tag. Tar tag i det då :)

Idag har jag gått 19+0. Vi ska på ultraljudet idag. Mamma kommer hit för att passa barnen, och blir avlöst av kompis B. Så mannen och jag får en halv dag i stan, efter ultraljudet har vi tänkt äta och gå runt lite på stan. Mysigt.

Igår var jag äntligen och tränade igen. Det har varit nästan tre veckor av sjuka barn, sjuk jag och inställda träningspass. Höll på att bli seriöst galen tidigare i veckan, men igår fick jag komma iväg på ett zumbapass. Kan säga att det verkligen kändes i kroppen att det var två veckor sedan senaste zumbapasset. Huvudet var med på alla rörelser, men inte kroppen. Dessutom upptäckte jag att vissa danser innehöll små hopp, som jag inte lagt märke till innan. Lite obekvämt kan jag medge. Går dit nästa vecka med, sedan får jag se hur det känns. Kan tänka mig att viss del av segheten kommer från förkylningen jag dragits med den senaste veckan...

Ska snart lämna över datorn till mannen, och börja klä på mig. Tänkte inte åka in på ultraljud i pjamasbyxorna :)

Buffar...

I fredags var det exakt en vecka sedan jag kände de första buffarna från bebis. Denna fredagen började bebis kännas genom magen! Jag låg i en kvart på morgonen och kände buffarna genom magen, i mina händer. På kvällen var det lugnt, men både i lördags och söndagskväll kändes bebis igenom igen. Har försökt tajma det så att mannen osså skulle känna det, men än så länge har det inte lyckats. Busig bebis.

Vägde mig igår och fick en otrevlig chock. +9,5kg! Gah! Till råga på detta så har torsdagens core och zumba varit inställd, liksom fredagens spinning. Förra söndagen fick jag stanna hemma från spinningen eftersom jag ramla och tagit emot mig med huvudet, och torsdagen innan var jag helt slut efter att ha haft två genomsjuka barn i några dagar.. Igår var det med spinning, men jag fick hoppa den med p.g.a förkylningen jag har dragit på mig. Det lär inte bli nån spinning imon heller av just den anledningen... Faaan. Har funderingar på att börja simma, men inatt vaknade jag av en svampinfektion. Suck och snark. Det är underbart att vara gravid! Halleluja!

Jag är bara en smula bitter idag. Tur att det är extrapris på fiskgratäng på ica idag. Två för 45kr. Vilket klipp ;)

Mat...

I tisdags var jag sjukt sugen. När mannen och jag satt vid tv:n och hade klämt i oss kvällsmatsfrallorna när ungarna somnat, var vi sugna på nått mer. Mannen åt choklad och jag åt... Två majskolvar :P Med smör och salt på :)
I övrigt så är det mest morötter som gäller. Har börjat med blutsaften med, vet inte om det gör någon skillnad än, men man kan ju inbilla sig det.

Har börjat sy lite igen, långsamt. Har en tendens att få irriterade hemorojjder av att sy :P Man står mycket lätt framåtlutad när man syr :P Ikväll ska jag gå på två träningspass igen. Var borta förra veckan, helt slut efter att ha haft två sjuka barn igång här hemma.
Idag fick jag hem baddräkten med. Som vanligt slår min konstiga kroppsform ett slag för individualiteten :) Lite för slapp runt om under bysten, så att den kasar upp vid bysten, där den är lite för liten. Men med en bikiniöverdel under så funkade det... Hade det inte varit för min lösa hud på magen så hade jag gladeligen haft bara bikini, men nu har jag ingen större lust att visa upp den för allmänna åskådare... Men nu blir det simhallsutflykt på sportlovet, till äldstingens stora glädje :)

Nähäpp, nu ska vi strax gå och handla med..

Mera kläder!

Märks det att jag fyller på gravidgarderoben? :P Jag hatar att inte ha plagg att välja på. Denna gången har jag som tidigare nämnt, inte haft några större problem med nederdelarna, dock med överdelarna. Nu i helgen har Lilla Mirakel halva priset på alla sin Mama-liciousplagg, och då passade jag på att köpa på mig en hel drös med toppar. Annars kan jag tycka att 300kr för en topp är lite väl bra när jag inte ska använda den i ett år ens. Dessutom klarar jag mig inte med EN topp.. Jag behöver fem, minst.
Idag fick jag iaf hem mitt paket. Beställde i fredags, så det var snabb leverans tycker jag :) Detta hamnade i min garderob...


Anne Sofie Cardigan Grey Melange


Birdie Jersey Top


Beyonce Top Berries


Falcon Top Hemp Sand


Flair Top


Zena Jersey Dress


Fallon Leggings Silver Back.

Alla dessa plagg för 800kr! Har flair top på mig idag, ihop med ett par gamla hmjeans, och den är så himla mjuk och skön. Inte för tjock heller.

Igår kväll fick Lilla Mirakel dessutom in badkläderna från Mama-licious, passade på att knycka åt mig denna!
249kr var den satt på, men när jag loggade in så slutade den på 174,50 kr :) Bra köp! Nu hoppas jag att den passar med.

Nu känns garderoben mer sammansatt :) Puh! :D

Fler krämpor.

Har jag nämt veckans åkomma? Åderbrock, jajemän! I muttan... Halleluja :P Eller på, kanske man säger, vad vet jag!
 Det lugnade ner sig iaf, nu märker jag knappt av det.

Veckans mat är helt tveklöst morötter. Med dip till :) I fredags ratade jag t.o.m chipsen, det var morötter jag ville ha :) Gör wonders för magen kan jag avslöja.

Idag blev jag tvungen att inse att jag faktiskt har järnbrist. Har vart riktigt hemskt trött de senaste veckorna, trots att vi har varit hemma båda två och haft rejäla sovmornar. På mig har det sett ut som om jag fått stiga upp kl 05 varje morgon :P Idag fick jag blodtrycksfall dessutom. På väg till toaletten kopplade hjärnan ner och jag for med pannan före in i väggen jämte toadörren. Jag vaknade till när pannan mötte väggen. Nu är jag trött och frusen och tvingas inse att spinningpasset i eftermiddag inte är en bra idé :P En bula i pannan får räcka för dagen. Ska ta och ringa till mvc imorgon och se om de kan skriva ut järnpiller åt mig.

Äldsta barnet toppade sin influensa med vattkoppor i dagarna. Det som vi trodde (och intalade oss) var feberutslag är nu vattkoppor. Eller ja, det var väl vattkoppor hela tiden, vi ville bara inte inse det :P Bara runt munnen och två på ena handen.
Imon ska vi ha ett Meandiparty här med. Säljare och gäster är informerade. De flesta barn i byn har redan haft sina koppor, äldstingen var sen med sin omgång. Vi får väl se hur många vi blir!

Nu ska jag vila lite till, och se på när mannen lagar middag :)

17+0

Idag kom de första riktiga buffarna från bebis i magen. Det började på förmiddagen, sedan kom det tillbaka några gånger under dagen för att eskalera när jag lagade middag. Var så himla hungrig då, så jag misstänker att kurrandet störde bebisen där inne :)
Mysigt är det ju iaf, och mannen sprack upp i ett leende varje gång jag sa att det buffade. Tänk att det kan vara så fantastisk fortfarande, trots att det är tredje gången.

Tvingade min mamma att leta skötbord på nätet idag, min dator kopplar alltid ner den sidan jag ville se på. Det slutade med att vi satt på Blocket båda två, i varsin ände av telefonlinjen och glodde :) Jag hittade matchade skötbord och spjälsäng för en "billig" peng. Mejlade tjejen som har annonsen, för de bodde långt iväg, så vi får se om hon kan tänka sig skicka grejorna mot fraktkostnad. Har inte fått nått svar på mejlen än iaf.

Var på spinning med idag. Det gick riktigt bra, hade nog en del energi över efter att ha skippat gårdagens dubbelpass. Fick frågan om jag skulle vara borta en hel vecka från motionen efter förlossningen :P Jag svarade med att jag behöver knappt vara borta alls, eftersom bebis är beräknad till mitten/slutet av juli, och då dröjer det en, en och en halv månad till innan spinningen är igång :)
Det vore väl önsketänkande iofs, men det vore så himla skönt att komma igång så snart som möjligt igen. Känns det som nu iaf, när jag väl är där känns det kanske annorlunda, vad vet jag...

Snart ska jag hoppa in i duschen, sedan ska jag slappa i soffan hela kvällen. Najs!

Läkarbesök på mvc.

Idag har jag varit på mvc igen, på läkarbesök. Det gick jättebra, hon var väldigt lätt att prata med. Det kändes som att hon tog allt jag sa på allvar och jag fick en sjukskrivning på 100% en månad framåt. Barnmorskan passade på att lyssna på bebisens hjärtljud igen, 155 slag/minuten precis som förra veckan.
Bebis var dock något busigare idag, gömde sig lite och snodde runt där inne. Det är ganska skönt att inte känna något än, eftersom jag är väl medveten om hur det blir så fort man börjar lägga märke till det. Samtidigt så vill jag ju gärna få lite mer kontakt med bebis där inne, så att jag har bättre koll på hur den mår...

Har precis kommit hem från veckans första träningspass med, en timmes spinning. Det gick bra, jag ser till att ta det lite lugnare om förvärkarna kommer igång eller om pulsen rusar. Men än så länge verkar det lugnt. Det mest irriterande är att låren och magen börjar slå ihop, det stör mig något :P

Nu ska jag ha mig lite kvällsmat. Behöver lite energi känner jag...

RSS 2.0